میدان نقش جهان (معروف به میدان امام) جاذبه مرکزی بسیار چشمگیر اصفهان است و اصفهان بهترین مقصد گردشگری ایران است و به راحتی می توان دلیل آن را دانست. اصفهان · سی و سه پل · مسجد شیخ لطف الله · مسجد شاه · میدان نقش جهان با ارائه زیباترین مساجدی که می توانید بازدید کنید ، نقش جهان
حتی اگر اولین سفر شما به شهری گرم و آرام ، پر از طراحی و معماری ، هنر ، رنگ و نور ، بازی و رقص در فضا باشد و برای گشت و گذار در خیابان های اصفهان ، مهد فرهنگ ، هنر ، تاریخ و معماری غنی همراه باشید
اصفهان ، سومین شهر پرجمعیت ایران ، یادگاری از دوران درخشان معماری ساسانی است. ساسانیان اولین دولت مذهبی را تأسیس كردند كه در آن موبدان زرتشتی نقش برجسته ای داشتند. به همین دلیل آتشکده های زیادی در سراسر ایران از جمله شهر اصفهان ساخته شد. امروزه یکی از دلایل سفر به اصفهان بازدید آتشکده ها است.
بازدید از معماری اصیل ایرانی که در هر گوشه از شهر برق می زند. معماری شناخته شده در جهان به عنوان هنر اصفهان تنها قدم زدن در اطراف چنین شهر درخشان باعث آرامش روح دو عاشق می شود.
پل جی
یکی از قدیمی ترین سازه های این شهر پل Jang Bridge یا Jay Bridge (پل جی) است. پل جی قدیمی ترین پل رودخانه زاینده رود و حتی یکی از قدیمی ترین پل های ایران است. فقط پل های دزفول و شوشتر به قدمت این پل در نظر گرفته شده اند. پل جی از آجر و خشت ساخته شده و در اصل در عصر ساسانی ساخته شده است. مسجد جی جامی در نزدیکی پل واقع شده است و دیدن این مسجد زیبا بسیار سرگرم کننده خواهد بود.
بعد از دوران ساسانیان ، دوران طلایی سلجوقی و بازدید از محبوب ترین مکان های این زمان در این شهر برجسته را فراموش نکنید. مناره رهروان و کاروانسرای گز از آثار ارزشمند دوره سلجوقی است.
کاروانسرای گز
در این کاروانسرا ، نسیم گرم از سرزمین پیشینیان سفری کوتاه برای تجارت به بیابان ها قدم گذاشتند و برای استراحت به کاروانسرا ها پناه میبردنند. کاروانسرای گز در روستای بخوار ، گز ، در شمال اصفهان واقع شده است.
مناره رهروان
این مناره در مزارع آفتابی اصفهان و در شمال شرقی روستای راهروان واقع شده است. این مناره با ارتفاع بیش از 30 متر بر پایه یک پایه کوتاه ، مربع و آجری در دو طبقه بنا شده است. این بنای یادبود همچنین یادگاری از دوره سلجوقی است. در گذشته ، هنگامی که مسافرت به شکل فعلی نبود ، از این ساختمان برای هدایت کاروانها و افراد اطراف استفاده می شد ، چراغی روشن در بالای مناره.
کلمه مناره به معنی مکان نور است.
منار-جنبان
ساختاری ساده و خشتی ، در عین حال شگفت انگیز و مرموز. آنچه شایسته شهرت این بنا است و باعث می شود همه گردشگرانی که برای بازدید از آن به اصفهان می آیند لرزش یک مناره همزمان با متزلزل شدن دیگری است. این ویژگی قابل توجه عجیب تعداد زیادی از گردشگران کنجکاو و مشتاق را به منارجومبان جذب می کند. این مناره جایی تاسیس شده است که در آن زمان یک فرد مقدس به نام عمو عبدالله کارلدانی دفن شده است. تاریخ ساخت مناره مشخص نیست اما در سال 1316 میلادی بر روی سنگ قبر ذکر شده است.
دوره صفویه در ایران یکی از برجسته ترین دوره های تاریخی است. از آنجا که تمامیت مناطق و بلوغ تمدن اسلامی - ایرانی در این دوره بوده است.
در ایران ساختارهای بی شماری وجود دارد که در دوران پادشاهی 221 ساله صفوی ساخته شده اند و ما نمی توانیم در این مقاله به همه آنها اشاره کنیم ، اما ما برجسته ترین مکانهایی را که می توانید با شریک زندگی خود بازدید کرده و از آنها لذت ببرید به شما معرفی می کنیم و خاطرات عاشقانه ایجاد می کنیم .
بازار قیصریه
این بازار زیبا که در سال 1620 ساخته شده است ، یک طاقنمای داخلی است که مملو از معماری ها و طرح های منحصر به فرد از دوران صفویه است. بازاری چشمگیر که در آن نه تنها کالایی به فروش می رسد ، بلکه کالاهای ارزشمندی نیز در آن تولید می شود. این بازار یکی از جذاب ترین بازارهای قدیمی جهان و مقصد گردشگران برای بازدید از این شهر زیبا است. زرق و برق ظروف مسی ، پارچه های بازرگان و صنایع دستی باشکوه همه دلایلی است که این بازار را به مکانی ضروری برای بازدید تبدیل کرده است.
از جاذبه های این بازار که همه را روشن می کند ، نقش و نگارهای فرش ها است قسمت بزرگی از بازار به تجارت فرش اختصاص دارد. فرش ها هنر اوج زنان و دختران این سرزمین است.به ساخت جواهرات در ایران علاقه دارید از بازار هنر اصفهان دیدن کنید.
بازار طلای هنر
بازاری که شکوه دوران صفویه را کاملاً منعکس می کند. این بازار در سال 1704 ساخته شده است. نام اولیه این بازار بازار کاروانسرای مادر شاه بود و در کنار کاروانسرای مادر شاه واقع شده است که اکنون به هتل عباسی معروف است. از آنجایی که در کنار زیبایی بصری بازار می توانید جواهرات بسیار زیبایی را که دست سازان این کشور هستند ساخته و خریداری کنید
هتل عباسی ، بهترین اقامتگاه
محل اقامت در واقع بخشی از جذابیت تعطیلات ماه عسل است. در این بخش ، ما قصد داریم یکی از با شکوه ترین هتل های خاورمیانه را به شما معرفی کنیم. هتل عباسی با نام اولیه کاروانسرای مادر شاه یکی از زیباترین و جذاب ترین مکانهای اصفهان است که بازدید از آن به شما توصیه می شود. هر گوشه این هتل زیبا پر از زیبایی معماری و هنر دوران صفویه است.
در مورد تاریخچه این کاروانسرا می توان اظهار داشت که مادر شاه سلطان حسین صفوی آن و مقداری از دارایی وی را برای امور خیریه اهدا کرده است.
جاذبه های ایران ، کاخ چهل سوتون
ممکن است فکر کنید چرا آنها آن را کاخ چهل سوتون (کاخ 40 ستون) می نامند؟ کافیست نگاهی به آب بیندازید تا پاسخ خود را پیدا کنید.
این کاخ که در سال 1647 تکمیل شد ، دارای بیست ستون است و به دلیل انعکاس این بیست ستون در استخر بزرگ عمارت ، به چهل ستون شهرت یافته است.
نقاشی مینیاتوری که در نمای کاخ کشیده شده مربوط به صحنه های جنگ و استقبال پادشاهان است که نمایانگر دوره موفقیت آمیز هنر ایران در اصفهان است. این کاخ زیبا که در زمان شاه عباس دوم ، هفتمین پادشاه سلطنت صفوی ساخته شده است ، برای جشن ها و پذیرایی از میهمانان از سراسر جهان مورد استفاده قرار می گرفت.
گسترش کاخ در همان دوره آغاز شد ، زمانی که تالار آینه ، تالار هجده ستون ، دو اتاق شمالی و جنوبی در تالار آینه و برخی بخشهای دیگر به آن اضافه شد. لذت تماشای نقاشی های این کاخ زیبا را از دست ندهید.
نقاشی های این بنا به وقایع آن زمان اشاره دارد ، از جمله نقاشی هایی با اشاره به مهمان نوازی شاه عباس اول ، شاه عباس دوم و شاه طهماسب نسبت به حاکمان ترکستان و پادشاه هند و همچنین جنگ بین شاه اسماعیل اول و اوزبکان.
ایوان این کاخ زیبا از دو قسمت تشکیل شده است که یکی از آنها دارای 18 ستون چوبی است و دیگری دارای 4 ستون در وسط ، روی پایه های سنگی است. این چهار پایه سنگی در سر شیر تراشیده شده است. چشمه آب از دهان شیرها و جاری شدن آن به حوض مرمر در مرکز سالن به ظرافت ساختمان می افزاید.
میدان نقش جهان ، جلوه معماری و هنر ایران
برای داشتن یک سفر لذت بخش تر با عشق خود ، باید به میدان نقش جهان بروید.سواری با کالسکه در این میدان برای افرادی که از بودن در کنار عزیزانشان لذت می برند می تواند واقعاً جذاب باشد.
چهار بنای یادبود خارق العاده در اطراف میدان وجود دارد: عمارت علی قاپو ، مسجد شیخ لطف الله ، مسجد امام و ورودی بازار قیصریه. این مکانها چشمگیرترین و زیباترین سازه های شهر هستند و تورهای اصفهان بدون قرار دادن این میدان در آنها معنایی ندارد.
این میدان قبلاً به عنوان زمین چوگان (Chogan) در وسط استفاده می شد و در هر انتها دو تیر دروازه سنگی وجود دارد. در این میدان باد لطیف از عصر هنر شما را به باد می دهد.
جاذبه های ایران ، عمارت علی قاپو
این عمارت در ضلع غربی میدان نقش جهان ، روبروی مسجد شیخ لطف الله واقع شده است و یک ساختمان شش طبقه به ارتفاع 36 متر است. پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان ، به دستور شاه اسماعیل صفوی در سال 1644 ، این ساختمان تأسیس شد تا به عنوان مرکز دولت خدمت کند. در واقع این عمارت ورودی دربار سلطنتی صفوی بود. این بنا را قطعاً می توان یکی از جلوه های معماری در اصفهان دانست.
ساخت این بنا 70 تا 100 سال به طول انجامید و در این مدت پادشاهان مختلف سلطنت صفوی را به دست گرفتند.عمارت علی قاپو به دلیل معماری خاص خود ، نمای متفاوتی از هر طرف دارد ، یعنی شما می توانید 2 طبقه از جلو ، 5 طبقه از عقب و 3 طبقه از کناره ها ، کاملا 6 طبقه ببینید.
عمارت علی قاپو ورودی اکثر کاخهای منطقه میدان نقش جهان بوده است. در طبقه ششم کاخ علی قاپو یک تالار بزرگ با طرح های کنده کاری و تزئینات گچ بری وجود دارد. این قسمت به دلیل جذب صدا و قابلیت تولید صاف صدا به عنوان "اتاق صدا" یا "Music Hall" نیز شناخته می شود.
این ساختمان در شش مرحله ساخته شده است که در هر مرحله بخشی به ساختمان اصلی اضافه شده است و نتیجه آن ساختمانی است که امروز می توانیم ببینیم.
مرحله اول:
این ساختمان به عنوان ورودی دیگر ساختمانهای میدان ساخته شده است. نام علی قاپو به معنای دروازه بلند است.
مرحله دوم:
طبقه سوم ، چهارم و بخشی از طبقه پنجم به دلیل اهمیت اهمیت صندلی دولت و گسترش پایتخت اضافه شد.
مرحله سوم:
طبقه آخر و اتاق موسیقی ساخته شد.
مرحله چهارم:
ایوانی اضافه شد.
مرحله پنجم:
هجده ستون ایوان بر اساس فضای ایجاد شده در مرحله چهارم ساخته شده است ، راه پله اصلی یا پلکان شاهی ایجاد شده و سیستم آب ساخته و تکمیل شده است.
نقاشی های هنری کنده کاری از گچ و نقاشی های مینیاتوری پیچیده ، همه و همه ، عمارت علی قاپو را به مکانی دیدنی و جذاب برای یک شب اقامت دلپذیر تبدیل کرده است.
مسجد شاه
یکی از زیباترین مساجد اسلامی در اصفهان ، در میدان نقش جهان ساخته شده است. این مسجد به مسجد سلطانی ، مسجد جامعی عباسی و مسجد امام نیز معروف است.
شاه یا مسجد امام در اصفهان یکی از برجسته ترین آثار هنری معماری ایرانی است. این مسجد در سال 1611 توسط معمار st استاد علی اکبر اصفهانی ″ به دستور شاه عباس بزرگ در بیست و چهارمین سالگرد سلطنت وی بنیان نهاده شد. شاه عباس این بنا را برای جد خود ، شاه طهماسب صفوی ، بنا نهاد تا روحش را در آرامش ، با تمیزترین دارایی خود آرام بخشد.
ارتفاع ایوان 27 متر و مناره ها 33 متر ارتفاع دارند. بخشی از این بنا "جولوخان" نامیده می شود که ساختمانی جداگانه است و فضایی برای دعوت از جمعیت بیرون برای ورود به مسجد است.
این بنا نمایانگر برخی از شاهکارهای معماری ایرانی است. شاهکارها محلی را برای نمایش ظهر واقعی در اصفهان یا ورودی عجیب این ساختمان دوست دارند. دانشمند مشهور ایرانی ، شیخ بهایی ، شناسایی کرد که ظهر واقعی در تمام طول سال ، هر روز در این مسجد محلی نشان داده می شود. ورودی مسجد نیز به گونه ای انجام می شود که هنگام عبور از ورودی متوجه تغییر زاویه و جهت ورودی نمی شویم.
ویژگی دیگر مسجد ارتفاع گنبد داخلی است که 52 متر و مناره ها 48 متر است. این ساختمان دارای دو حوزه علمیه متقارن شرقی و غربی (شبستان) است. حوزه علمیه شرقی بزرگتر اما ساده تر است و حوزه غربی کوچکتر است و با کاشی های معرق هفت رنگ تزئین شده است. محراب این قسمت یکی از زیباترین و استثنایی ترین ها در شهر اصفهان است.
در قسمت جنوب غربی و جنوب شرقی مسجد دو مدرسه وجود دارد که به سلیمانیه و ناصری معروف هستند. به هر حال فکر خوبی است که قبل از سفر و بازدید از شهر زیبایی اطلاعات کافی در مورد این ساختمان داشته باشید.
مسجد شیخ لطف الله
یکی دیگر از بناهای زیبا و معروف در میدان نقش جهان ، مسجد شیخ لطف الله است. این مسجد در ضلع شرقی میدان ، روبروی عمارت علی قاپو واقع شده است. ساخت آن 18 سال طول کشید ، به عبارت دیگر ، در طی سالهای 1602 تا 1619 به دستور شاه عباس ساخته شد و معمار آن "استاد محمدرضا اصفهانی" پسر "استاد حسین بنا اصفهانی" معروف بود معمار آن دوره مسجد شیخ لطف الله به احترام مسجد امام ، شیخ لطف الله بن عبدالکریم بن ابراهیم بن علی بن عبدالعل یا شیخ لطف الله جبل عاملی معروف به شیخ لطف الله مسی ساخته شد. شیخ لطف الله از علمای محترم لبنان بود.
پادشاهان صفوی به منظور ترویج شیعه در ایران از بزرگان جهان دعوت کردند که در این میان شیخ حسین بن عبدالصمد حارثی پدر شیخ بهایی و شیخ لطف الله نیز دعوت شد. سپس مسجد برای او ساخته شد.
گفته می شود که در مسجد یک راه زیر زمینی برای دیدار شاه و شیخ لطف الله وجود دارد که امروز مسدود شده است.
مسجد شیخ لطف الله از نظر معماری با مساجد دیگر متفاوت است ، به عنوان مثال در این مسجد مناره و شبستان وجود ندارد.
نظرات مختلفی در مورد مسجد از افراد مشهور مختلف در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
لوئیس A. كان ، معمار مشهور جهان ، در سفر به این شهر و بازدید از مسجد شیخ لطف الله گفت:
"من فقط می توانم یک قطعه هنری با شکوه را در یک دنیای خیالی با جوهر طلا و نقره به تصویر بکشم."
همچنین در کتاب "بررسی هنر ایرانی" توسط پروفسور آرتور پوپ ذکر شده است:
"این ساختمان به سختی می تواند کاری باشد که توسط دست بشر انجام شود."
سقف "طاووس" در مرکز ضلع داخلی گنبد یکی از شاهکارهای معماری مسجد است. وقتی نور از سوراخ طاق بلند در ورودی مسجد وارد می شود ، تصویر دم طاووس به طور کامل دیده می شود. یکی دیگر از شاهکارهای این بنا جهت قبله است.
این مسجد دارای یک درب دوتایی است که هر کدام از آنها از چوب درخت چنار جامد ساخته شده است ، که پس از 400 سال هنوز به خوبی نگهداری می شود.