یکی از جاده های زیبای ایران که در اطراف این جاده جاذبه های زیادی وجود دارد. شهرستانک ، يک منطقه ديدنی در حومه شهر و در فاصله بین شهرستانک و کرج حدود 70 کیلومتر است.در لفظ عامیانه شهرستانک به شهرستونک گفته میشود؛ روستایی که دسترسی به آن از جاده چالوس میسر است و بعد از طی 42 کیلومتر در مسیر این جاده و عبور از روستای آسارا در سمت راست تابلوی شهرستانک به چشم تان میخورد و درباره شهرستانک زمین حاصلخیز، شیب مناسب زمین، رود دائمی شهرستانک و چشمههایی که از البرز مرکزی سرچشمه میگیرند، کماکان این روستا را زنده نگه داشتهاند و اگرچه این روستا تقریبا رو به نابودی و متروک شدن است، زیباییهای بینظیر آن هنوز پا برجا است.
از آنجا که شهرستانک در فاصله کمی از تهران قرار دارد ، مقصدی جذاب برای سفرهای یک روزه به ویژه برای مردم تهران می شود. برای سفر به این روستا ، باید قبل از رسیدن به گچسار ، کیلومترها بعد از روستای آسارا ، یک مسیر را طی کنید. مسیر طی شده حدود 10 کیلومتر است.
یک مسیر پیاده روی جذاب به این روستا وجود دارد. این مسیر از قله توچال شروع می شود و به دهکده ختم می شود ، برای کسانی که به کوهنوردی علاقه مند هستند مناسب است.
یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان قصر ناصری است. ییلاقی سلطنتی بود و مربوط به دوره ناصرالدین شاه قاجار است. امروزه بیشتر قسمت های این کاخ خراب شده است. کتیبه ای سنگی در نزدیکی کاخ ویران شده وجود دارد که مربوط به دوران مذکور است.
اگر به آثار تاریخی علاقه مند هستید ، قلعه شهرستانک باید پیشنهاد خوبی باشد ، متاسفانه قلعه نیز ویران شده است و تنها دیوارها باقی مانده است. برای بازدید از قلعه ، باید به بالای کوه پیاده روی کنید.
جاذبه های طبیعی زیادی در شهرستانک وجود دارد. رودخانه ای در نزدیکی کاخ ناصری جریان دارد ، حتی در زمان ظهور یک آبشار وجود دارد.
معماری فارسی دارای برخی فضاها و مفاهیم خاص است که واقعاً بی نظیر است ، یکی از آنها Koochehbaq است. این نوعی گذرگاه باریک بین باغهایی است که توسط دیوارهای سفالی و شاخه های باغ بالا احاطه شده اند تا سایه بزنند ، در بعضی موارد خندقی در این بین وجود دارد. شهرستانک خوبه ها را با قدم زدن دلپذیر فراوان دارد ، بیشتر آنها متعلق به یك قرن پیش است.
از زیباترین روستاهای ایران است که در جاده چالوس قرار دارد و در نتیجه برای رسیدن به این روستا باید از این جاده ی هزار رنگ و تماشایی گذشت که خود لذت سفر را چند برابر می کند. چه پاییز، چه بهار، چه تابستان و چه زمستان این روستا زیباست در فصل بهار و تابستان پر از درختان آلبالو، گردو و توت است که با اجازه از مردم محلی میتوانید از محصولاتشان استفاده کنید. همچنین هوای این روستای زیبا برای پیادهروی معتدل و دلچسب است و در فصل پاییز درختان رنگارنگ آن منظره چشم نوازی را ایجاد میکنند. البته اگر منظره درختان سفیدپوش و پیادهروی در برف و سرما را دوست دارید، میتوانید در زمستان نیز به شهرستانک سفر کنید. علاوه بر جاذبههای طبیعی روستا، کاخ ناصری یا کاخ شهرستانک، قلعه دختردزدبند و درخت سرو اورس نیز از جاذبههای تاریخی شهرستانک به شمار میروند قلعه دزدبند که در میان محلیها به قلعه دختر معروف است، در واقع محل دیدهبانی نگهبانان در دوره اسلامی بوده و در بلندترین قله شهرستانک قرار دارد
چشمگیرترین جاذبه طبیعی در شهرستانک یک ارس قدیمی است که در گویش محلی Hoorast نامیده می شود. باید حدوداً 2500 ساله باشد.
بهترین زمان سفر به شهرستانک بهار است ، اما تابستان ها برای داشتن یک سفر به اندازه کافی خنک هستند. پاییز یک زمان جادویی در شهرستانک است ، باغها قرمز ، نارنجی و زرد می شوند و برگ های در حال سقوط یک فضای زیبا را ایجاد می کنند.